X

Een vraag?
Bel ons:
03/776.53.91

Home > Verzekeringen > Particulieren > Mijn voertuig

Mijn voertuig

Aan het stuur van uw wagen bent u nooit veilig voor een ongeval en dat kan zware financiële gevolgen hebben. Voor de schade aan derden bent u als eigenaar van een voertuig verplicht een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Wij bieden u een optimale prijs-kwaliteitverhouding, met een aantrekkelijke premie en tal van voordelen. Wij zorgen er dus voor dat u met een gerust gevoel de baan op kan.
Stel zelf uw autoverzekering samen in 3 simpele stappen:

 • Stap 1: Burgerlijke aansprakelijkheid (BA Auto) (wettelijk verplicht)


  Als u zich met uw voertuig op de openbare weg begeeft, moet u een verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid (BA) afsluiten. Dit is een wettelijk verplichte verzekering die alle schade vergoedt die u met uw motorvoertuig aan derden veroorzaakt.

  Omdat de schade door voertuigen tot zware letsel- en materiële schade kan leiden heeft de wetgever via de wet van 1 juli 1956 deze verzekering verplicht gemaakt. Ook alle passagiers in uw voertuig zijn hierdoor verzekerd.

  Meer weten? Lees verder

 • Stap 2: Aanvullende waarborgen


  Uw auto is nieuw of minder dan 5 jaar oud?
  In dat geval kunt u uw verzekering burgerlijke aansprakelijkheid het best aanvullen met een omnium. Met de hulp en het advies van uw makelaar, stelt u, à la carte, de bescherming samen die het best overeenstemt met uw prioriteiten. U kunt de bedragen van de vrijstelling combineren met de afschrijvingen zoals u zelf wenst. Hier een paar voorbeelden van oplossingen.

  De meest voorkomende aanvullende dekkingen zijn een een full-omniumverzekering en een mini-omniumverzekering.

  Meer weten? Lees verder

 • Stap 3: Optionele waarborgen


  Om volledig gerust de weg op te gaan, kunt u de bovenstaande verzekeringen best uitbreiden met de volgende optionele waarborgen:

  Bestuurdersverzekering: optimale bescherming van de bestuurder

  Bijstandsverzekering: de "pechverzekering"

  Rechtsbijstand: dekt (alle) gerechtskosten bij disputen