X

Een vraag?
Bel ons:
03/776.53.91

Home > Verzekeringen > Ondernemingen > Mijn wagenpark

Mijn wagenpark:

Uw wagenpark, de personeelsleden en de derden zijn gedekt tegen de gevolgen van een verkeersongeval of een schadegeval waarbij een van de voertuigen van het park betrokken is. Naast de hoofddekkingen biedt de bescherming van het wagenpark ook een uitgebreide bijstand na ongeval.

Een van uw bedrijfsvoertuigen veroorzaakt een ongeval. Het is belangrijk dat de eigen schade, alsook die van derden, snel en correct worden vergoed en dat uw eigen mensen voldoende bijstand krijgen.
Wij bieden u een volledige bescherming van uw wagenpark (personenwagens, bestelwagens en vrachtwagens), uw personeelsleden en derden tegen de gevolgen van een verkeersongeval of schadegeval met één van uw voertuigen.


Stel zelf uw autoverzekering samen in 3 simpele stappen:

 • 1. Burgerlijke aansprakelijkheid (BA Auto) (wettelijk verplicht)


  De auto is een onmisbaar transportmiddel in het dagelijks leven, ook binnen organisaties en ondernemingen. Het verkeer wordt altijd maar drukker. Dan kan het uiteraard gebeuren dat één van uw bedrijfsvoertuigen een ongeval veroorzaakt of een panne krijgt.

  Het is niet alleen belangrijk dat uw eigen schade en die van benadeelde derden snel en correct wordt vergoed. Maar ook dat uw eigen mensen snel bijstand krijgen en het voertuig weer kan rijden.

  De Burgerlijke Aansprakelijkheid (wettelijk verplichte verzekering) dekt alle schade die derden of uw passagiers overkomt bij een ongeval waarvoor u aansprakelijk bent.

  De BA dekt zowel lichamelijke als materiële schade aan voertuigen en hun inhoud. Daarnaast dekt het ook schade aan gebouwen, straatmeubilair, wegeninfrastructuur, ... die veroorzaakt werd door het ongeval waarvoor de verzekerde aansprakelijk wordt gesteld.

  Wie is door deze BA gedekt bij een schadegeval?

  De inzittenden van het verzekerd voertuig
  De bestuurder en de inzittenden van andere betrokken voertuigen, moto's, fietsers, voetgangers ...
  De eigenaar van het goed beschadig door het ongeval

  Eigen schade is dus niet gedekt door een BA-verzekering. Deze kan u wel verzekeren met een (mini) omnium.


  Gepersonaliseerde offerte aanvragen Contacteer ons

 • 2. (Mini) Omnium


  Uw auto is nieuw of minder dan 5 jaar oud?
  In dat geval kunt u uw verzekering burgerlijke aansprakelijkheid het best aanvullen met een omnium. Met onze hulp stelt u, à la carte, de bescherming samen die het best overeenstemt met de prioriteiten van uw bedrijf. U kunt de bedragen van de vrijstelling combineren met de afschrijvingen zoals u zelf wenst.

  Wat, welke schade wordt bij een ongeval vergoed?
  De omniumverzekering dekt de materiële schade die uw voertuig heeft geleden door:
  een verkeersongeval, ongeacht of u in fout bent een diefstal
  natuurkrachten (hagel, storm, ...)
  een brand
  vandalisme
  etc ...
  Welke vergoeding ontvangt u bij een 'total-loss' (=totaalverlies) van het voertuig?
  Bij een totaalverlies kan de schade vergoed worden op 2 manieren:
  Ofwel op basis van de werkelijke waarde van het voertuig op het moment van het ongeval. Deze waarde wordt vastgesteld door een expert.
  Ofwel in functie van de overeengekomen waarde (volgens een tabel van forfaitaire afschrijvingen).

  Ter info: De belasting op in verkeerstelling wordt gratis mee verzekerd.

  Gepersonaliseerde offerte aanvragen Contacteer ons

 • 3. Rechtsbijstandsverzekering


  Een rechtsbijstandverzekering is een speciale verzekering die vergoeding biedt voor kosten van benodigde rechtshulp. Een rechtsbijstandverzekering kan dekking bieden op diverse terreinen.

  Een rechtsbijstandsverzekeraar biedt u juridische bijstand door een jurist of door gespecialiseerde advocaten en andere deskundigen. Ook de kosten die een gerechtelijke procedure met zich meebrengen vallen onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering.

  Een rechtsbijstandverzekering kan behalve bij conflicten ook uitkomst bieden in het geval van (onterechte) strafvervolging. Wanneer u te maken krijgt met strafvervolging voor een misdrijf of overtreding, dan kan het zijn dat u via uw rechtsbijstandverzekering recht hebt op rechtshulp gedurende het verloop van de strafzaak.

  Rechtsbijstandverzekeringen worden door diverse verzekeraars aangeboden en kunnen dan ook aanzienlijk in prijs verschillen. Wanneer u juridische hulp echter zelf moet bekostigen, is de kans echter groot dat het u uiteindelijk duurder uit komt dan wanneer u besluit premie te betalen voor een goede rechtsbijstandverzekering.


  Let op: De rechtsbijstandsverzekering is er in eerste instantie om u te informeren en biedt u daarnaast financiële bescherming!
  Een rechtsbijstandverzekering vergoedt niet de geleden schade, maar zal je belangen verdedigen en de daarbij gemaakte kosten vergoeden.
  Let op: Wanneer u bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering voor verkeer heeft afgesloten biedt dit geen recht op juridische bijstand in een strafzaak op fiscaal gebied.

  Gepersonaliseerde offerte aanvragen Contacteer ons